onsdag 23. juni 2010

Rabarbrapai eller hvordan få din mann til å danse


1,5 dl havregryn
1,5 dl hvetemel
100 g smør
1 dl sukker (demerara)
4-5 stilker rabarbra
kanel

Smøret smeltes og blandes med resten, eller smuldre det sammen med fingrene. Rabarbraen kuttes opp og legges i bunnen av formen, strø litt kanel over. Fordel smuldremassen over. Stek på 180 grader i ca 30 min. Server med is, vaniljekesam eller krem.

Denne oppskriften kom jeg over i en blogg for en stund siden (dessverre glemt hvilken). Den ble kopiert og har ligget til modning en stund, men nå er den testet. Som dere skjønner var den god- ikke bare litt men himmelsk god.
Jeg brukte demerarasukker som i følge James Martin (britisk TV-kokk) gir mer krunsj i smuldrepaien. Dessuten synes jeg demerara gir bedre smak og er bittelitt sunnere enn hvit sukker. Etter noen munnfuller kan du trolig se på at partneren din begynner å danse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar