lørdag 4. september 2010

Luer

Inspirert av Synnøve i rett og vrang og det stadig mer høstlige og kalde været har jeg strikket luer denne uka. Med temperaturer ned mot null og snø på toppene er det på tide å innse at sommeren er over. Er egentlig ikke helt sikker på om den noen gang kom for å være helt ærlig. For en som ikke har jorda som levebrød skal man kanskje ikke klage, men jordbrukerne rundt oss her nord har hatt en katastrofesommer.

Etter å ha brukt siste rest av godvær til å bringe neste års vinterved til gårds var det godt å bedrive litt handverk igjen. Det er lenge siden strikkemaskinen har vært i gang, så det var riktig gøy. Faktisk så morsomt at jeg må fylle opp garnlageret.

Har laget to varianter av luene: en høstlue i tynt kamgarn. Den er varm og god rundt ørene, men luftig i pullen.


Den andre varianten er i litt tykkere kardegarn. De har jeg tovet lett i maskinen slik at de er blitt myke og gode å ha på. Med både tykkere garn og lett toving blir dette en lue for de kaldeste dagene. Alle luene er lagt ut på Epla for salg.


I tillegg har jeg gjort ferdig en bestilling på en voksen strikkebukse. Svigerbror ønsket seg en slik etter at jeg strikket en til vår felles nevø. Den er også strikket i kardegarn og tovet i maskin. Tipper den blir god å ha under kjeldressen i vinter når gradestokken kryper ned mot -20.


3 kommentarer:

 1. Oi, oi! Så fine disse var! Minner meg veldig om noe jeg har sett her i huset! ;-))) Nå skal jeg "løpe" til Epla for å titte! Ha en flott høstdag! Hilsen Synnøve

  SvarSlett
 2. Flotte luer du har laget! -og den buksa til en voksen mann, den måtte det være litt av en jobb å strikke!!
  Tror nok du har rett når det gjelder den sommeren... som aldri kom:(
  Men nå har vi et nydelig høstvær og det må nytes:D

  SvarSlett
 3. Det hjelper å ha strikkemaskin ;) da blir ikke en stor bukse så mye arbeid, og så er han ikke verdens strørste mann heller. Men nå blir det nok en stopp i strikkingen og mer nyting av været. Ha en fin dag i nord :)

  SvarSlett