torsdag 16. september 2010

Klar for markedsdag


Det begynner å bli en tradisjon at det lokale bygdelaget arrangerer markedsdag i midten av september. Vi er ikke så mange innbyggere i lokalsamfunnet her, men mange er aktive småprodusenter av div matvarer og husflid. En lokalt marked ser også ut til å inspirere til å lage enda bedre produkter og bedre presentasjon av dem. Det skal bli spennende å se hva folk har produsert.


Siden dette er en markedsdag med fokus på lokal mat skal jeg ha bod sammen med svigersøster. Der skal vi selge grønnsaker fra vår felles grønnsaksland (kål, kålrot og gulrøtter). Vi har begge laget geleer som skal passe til ulike kjøttretter: rips med mynte, urtegele og rognebærgele. Jeg har urtesalt og honning i tillegg.

Husflidslaget stenger sitt utsalg og kafe for dagen og flytter utover, så jeg håper de tar med noen av mine produkter også.

I år skal vi ha lunsjservering med lokal vri også, så dagen i dag har gått med til å lage fiskekaker som skal selges for bygdelaget. Om jeg må si det selv så ble de gode. Ryktene sier at det også blir kjærlighetssuppe og paier å få kjøpt.
Hele dagen starter med en markering på kvinnekaia der Kåre Ryvoll, sønnen til hun som sto i bresjen for å få kaia bygd, skal fortelle om hvordan det gikk til.

Så til alle som har mulighet: kom til Lekangsund lørdag kl 11, da starter markeringen på kaia. Kl 12 åpner bodsalget og det varer frem til kl 15.

4 kommentarer:

 1. Wow! Der skulle jeg ha vært! Høres ut som en bra lørdag.
  Selv skal jeg på loppemarked. Hyggelig det også.

  SvarSlett
 2. Du også! Har deltatt på det som heter Bygdedag i dag, og litt blei det solgt. Ellers er det jo ikke så mange mennesker her heller, men det var mye fin underholdning fra scenen, så det trekker jo litt. Håper din dag var like fin som min! Hilsen Synnøve

  SvarSlett
 3. Ramlet tilfeldigvis innom bloggen din ;0) Alltid gøy å ramle innom andre bloggere som bor i nærheten :0) Koselig blogg du har!!
  Så synd at jeg gikk glipp av markedsdagen, men det blir vel en ny sjangse til neste år??
  God helg!!
  *Klem*
  -Kamilla-

  SvarSlett
 4. Tenker du hadde en flott dag på markedet i det nydelige høstværet vi har. Skulle gjerne vært der og kjøpt litt likalprodusert mat:)
  Ha ei fortsatt flott høsthelg!

  SvarSlett