tirsdag 6. juli 2010

Fargeglede

I dag har jeg gjort noe utrolig morsomt, jeg har farget gamle laken sammen med Maren - vår trivelige niese fra Bodø.

Farging av laken høres jo ikke spesielt spennende ut, men med denne metoden er det en lek og nesten som å trylle.
Du trenger: en solrik sommerdag, en niese på besøk (eller andre hyggelige, kreative mennesker), noen glassplater, pressede blader, silkefarger og bomullstoff.

Stoffene bløtes godt og legges på glassplatene. Splatt så utover passende mengder silkefarge. Her er det lov å la kreativiteten og leken få fritt spillerom, men for mange ulike farger blir fort litt "gusj". Nå er det en fordel at man gjør dette ute, da er det ikke så farlig om det skvetter litt utenfor. Gresset er jo grønt allerede ;)
Når man er fornøyd med fargene legges det ut pressede blader (det går å plukke de rett fra trærne, men det gir ikke like godt resultat). Til slutt strør man over litt koksalt og venter.

Akkurat det med ventingen er kinkig, for selv om man er snart 20 eller over 40 så er det spennende å se resultatet. Men den som venter får belønning: når fargene har tørket har det oppstått de mest fantastiske mønster:
For de som vil lese mer anbefales boken "Fargeglad lappesøm" av Kirsti Hovland

2 kommentarer:

  1. Ja og så utrolig enkelt, men det var det med solen. Vi tenkte å fortsette i dag, men ser ut som vi må finne på noe annet.

    SvarSlett