torsdag 15. august 2013

Urteproduksjon

I løpet av høsten skal jeg delta på både Bondens marked og vårt lille lokale marked på Lekangsund.  Bondens marked blir på Finnsnes 31 august og 21 september og markedsdagen på Solvang er den 14 september.

Fra fjorårets markedsdag på Solvang.  Foto: Reidun Aspmo

Men skal man på marked må man ha noe å selge.  Den delen av grønnsaksåkeren som inneholder kålvekster er et trist syn - tidenes invasjon av kålmøll var ikke til å stoppe. Hverken duk, trusler eller til slutt kjemisk krigføring klarte å stoppe ødeleggelsene. Dermed må jeg satse litt ekstra på urter og annet smakfullt i år.
Urtegeleen er allerede i boks, disse er fra et tidligere år.
Urtesalt og urtegele er selvsagt på gang.  Urtegeleen er allerede klar og smaker deilig av timian, rosmarin og andre urter - perfekt til lammestek eller ost. 
Urteolje var en av fjorårets suksesser så den blir det laget endel av.  Den kan brukes til marinering, på pasta, i salatdressingen eller bare til å dyppe brød i sammen med en god søt eddik.

Her står de første uttrekkene til urteolje og bringebæreddik.
Bringebæra står fint i år så det blir definitivt bringebæreddik.  I år blir alle eddiker basert på hvitvinseddik slik at de vil få en litt rundere smak.  Bringebæreddiken har jeg også lyst å gjøre søtere, testing er underveis.
Kanskje blir det noen flere nye produkter også...........

3 kommentarer:

  1. Så mye spennende du lager! Urter er jo så godt også.
    Jeg sitter akkurat her med en kopp mynte- og salviete fra hagen.

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelige kommentarer- jeg driver å eksperimenterer med noe nytt og spennende. Kommer tilbake til det senere, men kan røpe at det blir søtt :)

    SvarSlett